Kijken leren & zelf maken

kijken

 

Kinderen spelenderwijs kennis laten maken met de bouw!

Hoe gaaf is dit!

Bouwles voor kinderen van groep 6: Je gaat op bezoek bij een bouwbedrijf en ontdekt hoe dat echt gaat in de bouw. En daarna je zelf aan de slag met hout en gereedschap.• Duur: 1 ochtend, van 9.00 - 12.00 uur
• Opties: 30 januari, 13 februari, 20 februari, 13 maart, 27 maart of 3 april
• Bijdrage materiaal: € 5,- per deelnemer
• Locaties: Melo Bouw (Rijksstraatweg 199, Heemskerk) • d’Evelaer (Luttik Cie 35, Heemskerk)Scholen moeten zelf vervoer regelen, per fiets of auto.

Meer informatie en aanmelden: Cindy Henneman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit initiatief is een samenwerking van Bouwmensen, Melo Bouw en buurtcentrum d’Evelaer met als doel kinderen op spelenderwijs kennis te laten maken met bouw.

Buurtcentrum d’Evelaer organiseert timmerworkshops voor kinderen van groep 6 om ze kennis te laten maken met de bouw. De kinderen brengen een heus bedrijfsbezoek aan bouwbedrijf Melo Bouw, waar ze ontdekken wat de bouw inhoudt en sluiten dit af met een bouwquiz.
Aansluitend gaan de kinderen zelf aan de slag met hout en gereedschap bij d’Evelaer. Dit doen ze onder begeleiding van leerlingen van Bouwmensen en vrijwilligers van d’Evelaer.

Alle kinderen maken daar een mooi bouwsel van hout wat ze mee naar huis mogen nemen.

Bouwmensen is een coöperatieve vereniging van bouw- en infraopleidings- bedrijven. De vereniging verzorgt en toetst de praktijkopleiding van mbo student-werknemers.

Melo Bouw bestaat al 40 jaar en is gevestigd in Heemskerk. Qua projecten realiseert Melo Bouw woningen, bedrijfspanden, loodsen en stallen. Maar ook betonwerk, onderhoud & renovatie voert Melo Bouw uit.

Buurtcentrum d’Evelaer is een buurtcentrum en peuteropvang in het agrarisch gebied van Heemskerk. Het buurtcentrum biedt talrijke activiteiten aan voor jong en oud!