Tai Chi

 Tai chi

Tai Chi nieuwe serie van 12 lessen vanaf maandag 9 januari 2023

Inschrijven 12  Tai chi lessen € 90,-

 

Instromen kan altijd op een later tijdstip, het te betalen bedrag wordt dan evenredig lager. U bent van harte welkom voor een proefles , deze is gratis.

Bewegen is gezond. Tai chi, ook wel tai chi chuan of ook taiji, wordt soms omschreven als “meditatie in beweging “, omdat het de rust bevordert via zachte bewegingen en daardoor verbinding maakt tussen geest en lichaam.
Tai chi kan worden beoefend tot op hoge leeftijd en kleine fysieke beperkingen hoeven geen belemmering te zijn. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Tai chi tot de meest gezonde sporten behoort. Men durft zelfs te stellen dar er geen sport is die zo lang en zo diepgaand is onderzocht is als Tai chi en het daarmee samenhangende qigong, de wetenschap van de interne energiestromen.
Het cultiveren en sturen van de levensenergie in het gehele lichaam bevordert de gezondheid in hoge mate. Oorspronkelijk behoort tai chi tot de krijgskunst. Als krijger is het van buitengewoon belang om gezond te zijn en je energie volledig en doelgericht te kunnen gebruiken. In de loop van de tijd echter is de aandacht van het krijgskundige aspect verschoven. De beoefenaar doet de bewegingen en richt de aandacht op gezondheid en welbevinden. De directe verbeteringen laten zich ervaren in


– een betere houding en een betere coördinatie,
– versterking van het zenuwstelsel,
– verbetering van het bindweefsel, de pezen en de circulatie van de levensenergie (Chi).

Hierdoor kan Tai chi zeer positief werken in de verbetering of zelfs overwinnen van chronische ziekten.
Daarnaast biedt het de mogelijkheid om blokkades in de energie ofwel negatieve emoties op te heffen of los te laten. Een helder en eerlijk bewustzijn van hoe je je van binnen voelt, is een van de resultaten van deze vorm van “meditatie in beweging”.
Veel ouderen zijn bang om te vallen. Vooral het gevoel van evenwicht wordt door taichi versterkt, waardoor de kans om te vallen sterk vermindert.


De lessen zullen worden gegeven door Ambro Louwe.
Ambro beoefent Tai chi al gedurende meer dan 20 jaar o.l.v. sifu Zhao Q. Rong. Deze laatste was o.a. bondscoach van het Chinese Tai-chi team op meerdere wereldkampioenschappen.
Ambro is lid van Jing Wu Nederland en geregistreerd als leraar en jurylid bij de Stichting Taiji Nederland.


Ambro